De Vlaamse overheid voorziet dit jaar in extra middelen voor verkeersveiligheid, waaronder een bedrag van ruim 15 miljoen euro voor handhaving. Van dat bedrag gaat 4,4 miljoen euro naar specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles willen voorzien op hun grondgebied.

Een van de geplande camera’s is een snelheidscamera langs de Gentsesteenweg in Menen. Bert Maertens: “Die komt ongeveer ter hoogte van kilometerpunt 49,9. De exacte locatie wordt bepaald tijdens een plaatsbezoek met AWV, de stad Menen en de politiezone Grensleie. AWV staat in voor de realisatie en het onderhoud van de installatie. Medio 2021 moet de camera operationeel zijn.”

Politieraadslid en schepen Griet Vanryckegem (N-VA) uit Menen is tevreden met de nieuwe snelheidscamera: “De Gentsesteenweg in Rekkem is een drukke straat met veel zwaar vervoer en ligt bovendien net aan de op- en afrit van de N58 richting Moeskroen. De extra controle zal helpen om de verkeersveiligheid te verhogen, in het bijzonder voor de zwakke weggebruiker die naast de rijweg fietst.”