Nieuwe snelheidscamera langs Gentsesteenweg (N43) in Menen

Door Bert Maertens op 23 februari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil halfweg dit jaar de geplande snelheidscamera langs de N43 in Menen in gebruik kunnen nemen. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “De camera zal voertuigen die in de richting van Wallonië rijden controleren, zodat bestuurders zich aan de snelheidsregels op deze drukke gewestweg houden”, aldus Maertens.

 

De Vlaamse overheid voorziet dit jaar in extra middelen voor verkeersveiligheid, waaronder een bedrag van ruim 15 miljoen euro voor handhaving. Van dat bedrag gaat 4,4 miljoen euro naar specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles willen voorzien op hun grondgebied.

Een van de geplande camera’s is een snelheidscamera langs de Gentsesteenweg in Menen. Bert Maertens: “Die komt ongeveer ter hoogte van kilometerpunt 49,9. De exacte locatie wordt bepaald tijdens een plaatsbezoek met AWV, de stad Menen en de politiezone Grensleie. AWV staat in voor de realisatie en het onderhoud van de installatie. Medio 2021 moet de camera operationeel zijn.”

Politieraadslid en schepen Griet Vanryckegem (N-VA) uit Menen is tevreden met de nieuwe snelheidscamera: “De Gentsesteenweg in Rekkem is een drukke straat met veel zwaar vervoer en ligt bovendien net aan de op- en afrit van de N58 richting Moeskroen. De extra controle zal helpen om de verkeersveiligheid te verhogen, in het bijzonder voor de zwakke weggebruiker die naast de rijweg fietst.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is