De Vlaamse overheid voorziet dit jaar in extra middelen voor verkeersveiligheid, waaronder een bedrag van ruim 15 miljoen euro voor handhaving. Van dat bedrag gaat 4,4 miljoen euro naar specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles willen voorzien op hun grondgebied.

Eén van de geplande projecten is een trajectcontrole langs de N368 in Zedelgem. Bert Maertens: “Die komt ongeveer tussen de kilometerpunten 23,0 en 26,3. De exacte locatie wordt bepaald tijdens een plaatsbezoek van AWV, de gemeente Zedelgem en de politiezone Het Houtsche. Op dit traject gebeurden tussen 2015 en 2018 20 ongevallen, waarbij er 32 lichtgewonden en 1 zwaargewonde vielen.” AWV staat in voor de realisatie en het onderhoud van de installatie. In het derde kwartaal van 2021 moet de camera operationeel zijn.

N-VA Zedelgem tevreden met Vlaamse investering

Volgens voorzitter Niko Larock en politieraadslid Eddy De Wispelaere van N-VA Zedelgem nodigt deze lange, rechte gewestweg uit tot te snel rijden. “Dankzij de trajectcontrole wordt het straks een stuk veiliger voor alle weggebruikers. Deze Vlaamse investering juichen we enkel maar toe”.