Nieuwe trajectcontrole langs N368 in Zedelgem nog dit jaar operationeel

Door Bert Maertens op 10 maart 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil in het derde kwartaal van dit jaar de nieuwe trajectcontrole langs de Brugsestraat in Zedelgem in gebruik nemen. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “De nieuwe trajectcontrole moet er voor zorgen dat chauffeurs zich aan de snelheidsregels houden en dat er minder ongevallen gebeuren tussen Zedelgem en Aartrijke”, aldus Maertens.

De Vlaamse overheid voorziet dit jaar in extra middelen voor verkeersveiligheid, waaronder een bedrag van ruim 15 miljoen euro voor handhaving. Van dat bedrag gaat 4,4 miljoen euro naar specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles willen voorzien op hun grondgebied.

Eén van de geplande projecten is een trajectcontrole langs de N368 in Zedelgem. Bert Maertens: “Die komt ongeveer tussen de kilometerpunten 23,0 en 26,3. De exacte locatie wordt bepaald tijdens een plaatsbezoek van AWV, de gemeente Zedelgem en de politiezone Het Houtsche. Op dit traject gebeurden tussen 2015 en 2018 20 ongevallen, waarbij er 32 lichtgewonden en 1 zwaargewonde vielen.” AWV staat in voor de realisatie en het onderhoud van de installatie. In het derde kwartaal van 2021 moet de camera operationeel zijn.

N-VA Zedelgem tevreden met Vlaamse investering

Volgens voorzitter Niko Larock en politieraadslid Eddy De Wispelaere van N-VA Zedelgem nodigt deze lange, rechte gewestweg uit tot te snel rijden. “Dankzij de trajectcontrole wordt het straks een stuk veiliger voor alle weggebruikers. Deze Vlaamse investering juichen we enkel maar toe”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is