Nog 4 onteigeningen nodig voor nieuwe fietspaden in Middelkerke

Door Bert Maertens op 18 maart 2020, over deze onderwerpen: Izegem

De Vlaamse Overheid voorziet ruim 1,13 miljoen euro voor 74 onteigeningen langs de Brugsesteenweg en de Schorestraat in Middelkerke.  Die onteigeningen zijn nodig voor de aanleg van nieuw fietspaden langs de N367 en de N302. Voor vier onteigeningen werd er ondanks verschillende inspanningen geen minnelijk akkoord gevonden. Het Agentschap Wegen en Verkeer organiseerde de afgelopen maand een openbaar onderzoek tot onteigening  en wil nu overgaan tot het definitieve onteigeningsbesluit. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

 

Uit het antwoord dat Bert Maertens kreeg in het Vlaams Parlement blijkt dat er nog  altijd geen akkoord is bereikt voor vier onteigeningen ondanks maximale inspanningen van de gemeente, de commissaris van vastgoedtransacties en het Agentschap Wegen en Verkeer. “Bij drie onteigeningen gaat het om twee mede-eigenaars. Bij één onteigening gaat het om vier mede-eigenaars.  Bij de vier innemingen is er telkens één gemeenschappelijke mede-eigenaar” weet Bert Maertens.  “De afgelopen maand was er een openbaar onderzoek tot onteigening. Na dit onderzoek wordt er overgegaan tot de opmaak van het definitieve onteigeningsbesluit. De aankoop van alle onroerende goederen en de vergoeding van alle pachters wordt geschat op een bedrag van 1.130 000 euro”.

 

Investering van meer dan 8,1 miljoen euro

Voor het ganse project voorziet de Vlaamse Regering in totaal 8.139.532,35 euro. De eerste fase van het dossier is gestart in september vorig jaar. De volgende twee fases worden dit jaar aanbesteed door de gemeente Middelkerke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is