Lieve mensen,

Een sympathieke buurtbewoner organiseerde zaterdag rond 20u een korte DJ-set vanuit zijn garage, zoals in honderden andere gemeenten ook gebeurt. Toevallig in de straat van de burgemeester. Iedereen zeker op veilige afstand van andere gezinnen, wat ik ook zelf steeds van op mijn eigen oprit benadrukte en waarvoor ik hen ook bedank.

Zeker geen “buurtfeest”, maar een hartverwarmend initiatief ter ere van het medisch en zorgpersoneel in deze moeilijke tijd. Niets mis mee. Ik ben er trots op dat Izegemnaars zo’n momenten organiseren. We moeten er wel over waken dat zo’n initiatief niet leidt tot iets wat zou kunnen beschouwd worden als samenscholing, ook al staan de mensen ver genoeg van elkaar.

Na een kort overleg met de politie bracht ik daarom ook zelf de boodschap aan de mensen dat het initiatief beter gestaakt werd, om elke onduidelijkheid en elk risico te weren. Dat is vervolgens ook meteen gebeurd. Dus zeker geen buurtfeest, maar een fijne spontane actie van een gemotiveerde buurman.


Wat een krant daar vandaag over schrijft is dus weer een staalvoorbeeldje van pure framing, met foute informatie en beweringen die echt niet stroken met de realiteit.

Zorg goed voor mekaar en hou het veilig.

Bert.