Twee nieuwe trajectcontroles in Anzegem in tweede kwartaal van 2023 operationeel

Door Bert Maertens op 20 juni 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De twee geplande trajectcontroles langs de N382 in Anzegem worden tegen april of mei 2023 actief. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).  “Daarnaast komt er ook een snelheidscamera in Oostdorp. De drie installaties moeten een aangepaste snelheid afdwingen en de kans op ongevallen drastisch verminderen”, stelt Bert Maertens.

De Vlaamse Regering besliste op 21 april 2022 om 43 nieuwe trajectcontroles, 8 nieuwe roodlichtcamera’s en 6 nieuwe snelheidscamera’s te plaatsen op gewestwegen in Vlaanderen. Twee van die nieuwe trajectcontroles en één nieuwe snelheidscamera komen in Anzegem. “De twee zones situeren zich langs de Bevrijdingslaan en de Statiestraat. Tijdens een plaatsbezoek zullen de exacte locaties bepaald worden. De beide trajectcontroles zullen in beide rijrichtingen werken en moeten tegen april of mei 2023 operationeel zijn”, aldus Maertens.

Ook snelheidscamera in Oostdorp

Daarnaast komt er ook een snelheidscamera in Oostdorp, ter hoogte van kilometerpunt 43,4. Wanneer die camera zal werken, is nog niet duidelijk. Eerst moet er nog een plaatsbezoek gebeuren, zes tot acht weken later moet de technische installatie klaar zijn. “Het Vlaams Gewest staat in voor de financiering van de drie installaties. De raming van de kostprijs voor een trajectcontrole in beide rijrichtingen bedraagt 160.000 euro. Voor een snelheidscamera wordt 80.000 euro gebudgetteerd,” besluit Vlaams parlementslid Maertens.

N-VA Anzegem reageert opgetogen

“We zijn zeer tevreden met de geplande trajectcontroles”, aldus Koen Tack (N-VA), de voorzitter van de Anzegemse gemeenteraad. “De installaties zullen zorgen voor rustiger verkeer ter bescherming van de zwakke weggebruikers in onze gemeente”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is