Verlichting langs N391 wordt herbekeken

Door Bert Maertens op 12 januari 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Bert Maertens - Foto: Anne Deknock

ZWEVEGEM/HARELBEKE – De gebrekkige verlichting langs de N391 over het kanaal Bossuit-Kortrijk wordt aangepakt. Dit bevestigde minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) na een parlementaire vraag hierover aan Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

De verlichting langs de N391 ter hoogte van de bocht met de brug van het kanaal Bossuit-Kortrijk en vlakbij de Ieperstraat was in november vorig jaar defect. Dit is echter een recurrent probleem”, zo weet Bert Maertens. “Zeker in de herfst en winter kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Het probleem is te wijten aan verliesstromen waardoor de differentieelschakelaar uitschakelt. De aannemer zoekt nu naar een oplossing voor dit probleem.

De bocht in de N391 kan misleidend zijn. “Weggebruikers komen immers van een rechte weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheid om een langere overgangszone van verlichting te voorzien en zo de verlichtingssterkte gradueel te laten afnemen. Zo zal het oog van de weggebruiker meer aangepast zijn om over brug te rijden”, aldus Bert Maertens.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
5
De gemiddelde score is