Vlaamse overheid herbouwt afgebroken Nieuwpoortbrugje in Veurne

Door Bert Maertens op 11 april 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse overheid maakt 250.000 euro vrij voor de bouw van een nieuwe brug ter vervanging van het afgebroken Nieuwpoortbrugje in Veurne. Een studiebureau werkt momenteel aan het ontwerp van het nieuwe bouwwerk over de Bergenvaart. De uitvoering van de werken is gepland vanaf 2023. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Het Nieuwpoortbrugje over de Bergenvaart in Veurne werd vorig jaar opgenomen op de lijst van prioritaire kunstwerken. “Uit een inspectie op 12 mei 2021 bleek dat er verregaande roestvorming was op de stalen hoofdliggers van het kunstwerk. Het brugje werd toen onmiddellijk afgesloten voor het verkeer. Intussen is het bouwwerk volledig afgebroken en vervangen door een tijdelijke Baileybrug. Deze vakwerkbrug is toegankelijk is voor alle verkeer”, weet Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens.

Expertise Beton en Staal, een afdeling van het Vlaamse departement Mobiliteit en Openbare Werken  voert momenteel een studie uit en maakt daarbij het ontwerp op voor de nieuwe brug. “De omgevingsvergunningsaanvraag, aanbesteding en uitvoeringen worden vanaf 2023. De voorlopige raming voor het nieuwe bouwwerk bedraagt 250.000 euro”, besluit Bert Maertens.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is