Op 26 maart 2021 werd tijdens een inspectie duidelijk dat de cantilevers (uitkragende liggers) van de Langebrug in Nieuwpoort door verkeerde oplegtoestellen en corrosie in zeer slechte staat zijn. Bert Maertens: “De brug maakt zo deel uit van de Lijst Prioritaire Kunstwerken. Dit zijn alle kunstwerken, voornamelijk bruggen, die zich in de slechtste staat bevinden. Die bruggen kregen doorheen de tijd de benaming ‘brokkelbruggen’.”

600.000 euro voor herstellingswerken

AWV plant daarom het herstel van de waterdichting en het beton ter hoogte van de cantilevers en de vervanging van de opleggingen op de cantilevers. “Het bestek en de detailraming zijn intussen in opmaak. AWV  hoopt eind dit jaar op een aanbesteding en wil volgend jaar de herstellingswerken starten. Het maakt daarvoor een bedrag van 600.000 euro vrij”, besluit volksvertegenwoordiger Bert Maertens. 

N-VA Nieuwpoort reageert opgetogen

Matthias Priem, N-VA-gemeenteraadslid in Nieuwpoort reageert tevreden: "Ik verwelkom de investering van de Vlaamse overheid in het herstel van de Langebrug die de veiligheid zal verhogen.  De brug is immers een belangrijke toegangspoort  voor inwoners en bezoekers bij het binnenrijden van onze mooie Stad."