Tussen 2014 en 2017 gebeurden er  32 ongevallen op de N358 in Oudenburg. “Daarbij vielen er 27 lichtgewonden en vijf zwaargewonden. Onder de slachtoffers waren er negen fietsers, vijf bromfietsers en vijf motorrijders. Tien andere gewonden reden met  een personenwagen en één persoon verplaatste zich met een lichte vrachtauto”, weet Bert Maertens.

AWV investeert 867.000 euro

Bert Maertens: “Extra snelheidsremmende maatregelen drongen zich op. In overleg met de stad Oudenburg is een ontwerpplan gemaakt, waarbij een  middengeleider wordt vooropgesteld.  De werken gebeuren in combinatie met geplande rioleringswerken van Aquafin . AWV heeft hiervoor een budget van 867.000 euro.”

N-VA Oudenburg reageert tevreden

De Oudenburgse N-VA-schepen Stijn Jonckheere  reageert tevreden met de geplande ingreep: “De middengeleider in de Vaartstraat zal er voor zorgen dat chauffeurs hun snelheid moeten matigen en ongevallen worden vermeden. En dat is een goede zaak. Verkeersveiligheid voor alles. Daarnaast zijn we ook vragende partij voor snelheidsremmende maatregelen verder in de Stationsstraat zoals de invoering van trajectcontrole”.