Vlaamse Overheid pakt gevaarlijke verbindingsweg in Oudenburg aan

Door Bert Maertens op 17 februari 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Nog dit jaar komt er een snelheidsremmende middengeleider in de Vaartstraat (N358) in Oudenburg. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). Begin januari nog was er een zoveelste zwaar ongeval op deze belangrijke verbindingsweg tussen Oostende en Nieuwpoort. De weg behoort tot de lijst van de gevaarlijke punten in Vlaanderen die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) versneld wil wegwerken.

 

Tussen 2014 en 2017 gebeurden er  32 ongevallen op de N358 in Oudenburg. “Daarbij vielen er 27 lichtgewonden en vijf zwaargewonden. Onder de slachtoffers waren er negen fietsers, vijf bromfietsers en vijf motorrijders. Tien andere gewonden reden met  een personenwagen en één persoon verplaatste zich met een lichte vrachtauto”, weet Bert Maertens.

 

AWV investeert 867.000 euro

Bert Maertens: “Extra snelheidsremmende maatregelen drongen zich op. In overleg met de stad Oudenburg is een ontwerpplan gemaakt, waarbij een  middengeleider wordt vooropgesteld.  De werken gebeuren in combinatie met geplande rioleringswerken van Aquafin . AWV heeft hiervoor een budget van 867.000 euro.”

 

N-VA Oudenburg reageert tevreden

De Oudenburgse N-VA-schepen Stijn Jonckheere  reageert tevreden met de geplande ingreep: “De middengeleider in de Vaartstraat zal er voor zorgen dat chauffeurs hun snelheid moeten matigen en ongevallen worden vermeden. En dat is een goede zaak. Verkeersveiligheid voor alles. Daarnaast zijn we ook vragende partij voor snelheidsremmende maatregelen verder in de Stationsstraat zoals de invoering van trajectcontrole”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is