De Vlaamse Regering investeert in 2021 in het kader van het Vlaamse Relanceplan 335 miljoen euro voor de vernieuwing en uitbreiding van fietsinfrastructuur in Vlaanderen. In de provincie West-Vlaanderen zijn er 32 fietsprojecten gepland. Twee projecten situeren zich in Koksijde.  

Projecten zorgen voor meer fietscomfort en veiligheid

Zo  herstelt AWV dit jaar de asfaltverharding langs de Ten Bogaerdenlaan tussen de grens met Veurne en de Fluithoekweg.  De voorbereidende studie werd intussen gestart. Na de afwerking van het ontwerp en de aanbestedingsdocumenten, volgt in de loop van 2021 de aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te duiden. De Vlaamse overheid voorziet voor dit project een kostprijs van 224 000. “De betonnen verharding in de Kinderlaan tussen de Pelikaanstraat en de Nieuwpoortsteenweg wordt dan weer vervangen door een asfaltverharding.  De Vlaamse overheid zal in 2021 nog een aannemer aanduiden voor dit fietsproject langs de N355. Vlaanderen stelt hiervoor een bedrag ter beschikking van 238 000 euro. De beide projecten moeten zorgen voor meer fietscomfort en veiligheid tussen Verune en Koksijde”, stelt Bert Maertens.

N-VA Koksijde-Oostduinkerke reageert opgetogen

“Koksijde-Oostduinkerke profileert zich als dé fietsgemeente aan de kust. Opnieuw volgt nu een sterke Vlaamse investering in onze fietspaden “, reageert federaal parlementslid en de lokale fractieleider Sander Loones (N-VA) enthousiast. "Na de Koninklijke Baan richting Nieuwpoort, investeert Vlaanderen in de Nieuwpoortsesteenweg, de N35 tussen De Panne en Veurne, en nu dus ook in de Ten Bogaerdelaan en de Kinderlaan. Schitterend nieuws!"