Vlaamse overheid vernieuwt pompstation en sluis van Moen

Door Bert Maertens op 15 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse Waterweg maakt 2,4 miljoen euro vrij voor de volledige re-engineering van het pompstation en de sluis van Moen. De elektromechanische onderdelen moeten worden vernieuwd. Daarnaast is het de bedoeling om de beide kunstwerken langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk in gereedheid te brengen om ze in de toekomst vanaf afstand te kunnen bedienen. De Vlaamse overheid wil nog eind dit jaar de opdracht gunnen om daarna de studie en werken uit te voeren in 2022, 2023 en 2024. Dat leidt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) af uit het antwoord op een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De Vlaamse overheid wil nog voor het einde van 2021 overgaan tot de gunning. De uitvoering van de studies en de werken zijn de volgende drie jaar gepland. “Zowel voor de werken aan het pompstation als die aan de sluis heeft de inschrijver 140 dagen voor opmaak van de studie en 200 dagen voor de effectieve uitvoering op het terrein. Het is de Vlaamse Waterweg die instaat voor de financiering. De raming van de beide opdrachten  samen bedraagt 2.390.280 euro”, verduidelijkt Vlaams parlementslid Maertens.

N-VA Zwevegem reageert tevreden

“Het Kanaal Bossuit-Kortrijk behoort tot het DNA van onze gemeente. Denken we maar aan het Sint-Pietersbrugje en de Vaarttaluds. Dat de sluis en het pompstation in Moen voorbereid worden op de toekomst is vanzelfsprekend een goede zaak”, zo besluit N-VA-fractieleider Wim Monteyne van N-VA Zwevegem.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is