Vlaamse Regering investeert volgend jaar in 32 West-Vlaamse fietsprojecten

Door Bert Maertens op 3 december 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Met het relanceplan investeert de Vlaamse regering 4,3 miljard euro extra in het versterken van onze economie. “Heel wat van die middelen, 885 miljoen euro, gaan naar openbare werken en mobiliteitsprojecten, ook in West-Vlaanderen. Zo is er uit het relancefonds in 2021 ruim 12,5 miljoen euro beschikbaar voor 32 concrete fietsprojecten in onze provincie”, duidt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens.

 

In Brugge zijn negen dossiers gepland. In Gistel, Ieper, Knokke-Heist, Koksijde, Oostende en Wervik zijn er dat twee. Maar ook in Avelgem, Eernegem, Harelbeke, Izegem, Langemark, Middelkerke, Nieuwpoort, Waregem en Zwevegem wordt volgend jaar tekens één fietsinfrastructuurproject gerealiseerd.Bert Maertens: “Concreet gaat het bij de 32 projecten over het verbreden, het vrijliggend maken of verhoogd aanleggen van fietspaden, het vervangen van beton of klinkers door asfalt, de realisatie van een fietshelling of de heraanleg van een jaagpad dat fungeert als fietsverbinding.”

 

Ook steden en gemeenten aanzetten tot investeringen

Vlaanderen zorgt daarnaast onder meer ook voor een extra impuls om gemeentebesturen te overtuigen voldoende middelen vrij te maken voor veilige fietsinfrastructuur. “Voor iedere twee euro die een gemeente investeert, legt de Vlaamse regering één euro extra bij. Met deze bijkomende financiële injectie moeten de gemeenten samen met de Vlaamse overheid meer en betere fietspaden en fietssnelwegen kunnen realiseren”, besluit Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is