Vlaanderen investeert 120.000 euro in beveiliging fietsers op jaagpad in Harelbeke

Door Bert Maertens op 16 december 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse Waterweg plaatst volgend jaar een fietsleuning op het jaagpad in Harelbeke, tussen de Banmolenbrug en de stuw van de nieuwe sluis. Een fietsleuning schermt de fietsers op het jaagpad af van de Leie, zodat ze niet in het water terecht kunnen komen. Dat leert Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) uit het antwoord op een parlementaire vraag aan minister Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

 

In het kader van het Vlaamse Relanceplan investeert de Vlaamse Regering in 2021 335 miljoen euro voor de vernieuwing en uitbreiding van fietsinfrastructuur in Vlaanderen. In West-Vlaanderen kunnen  32 fietsprojecten putten uit die middelen. Bert Maertens: “Eén van die projecten is gepland langs de Leie in Harelbeke. Op de zone tussen de Banmolenbrug en de stuw van sluis Harelbeke, die dienst moet doen als fietssnelweg, komt er een fietsleuning. De fietsleuning beschermt de fietsers en zorgt voor een veilige afscheiding tussen het fietspad en de Leie. Het dossier bevindt zich momenteel in de ontwerpfase en wordt volgend jaar uitgevoerd. Vlaanderen staat daarbij volledig in voor de investering van 120.000 euro.”

 

N-VA Harelbeke reageert tevreden

Brecht Vandeburie, partijgenoot van Bert Maertens,  pleitte de voorbije maanden in de gemeenteraad van Harelbeke herhaaldelijk voor de beveiliging van de Leieboorden. Hij reageert tevreden dat er dankzij de Vlaamse overheid een fietsleuning komt. “Bovendien kwam er op mijn vraag ook een duidelijke fietsbewegwijzering langs het jaagpad. Hopelijk worden er straks nog reddingsboeien geplaatst langs het kanaal. Zo wordt de veiligheid van de vele fietsers langs de prachtig vernieuwde Leieboorden in Harelbeke maximaal gegarandeerd”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is