De Vlaamse overheid budgetteerde vorig jaar 4,4 miljoen euro voor specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles op hun grondgebied willen plaatsen. Een van de geplande projecten die Vlaanderen financiert is een trajectcontrole langs de N368 in Zedelgem.

14 ongevallen in vijf jaar tijd

Op 11 maart 2022 vond er een plaatsbezoek plaats met AWV, de politiezone Het Houtsche, de gemeente Zedelgem en de TM Proximus-Trafiroad. Daarbij werd bepaald dat de aannemer op 20 juni 2022 zal starten met de logistieke activiteiten. “De installatie komt ongeveer tussen kilometerpunten 23 en 26,3. Op dit traject gebeurden tussen 2015 en 2019 in totaal 14 ongevallen waarbij er 16 licht- en één zwaargewonde vielen”, weet Bert Maertens.

N-VA Zedelgem reageert tevreden

Niko Larock, voorzitter van N-VA Zedelgem, is opgetogen met deze investering van de Vlaamse overheid. “Elk ongeval en elke gewonde zorgt voor een hoop ellende. In het belang van de verkeersveiligheid van alle weggebruikers is de realisatie van deze trajectcontrole bijgevolg een stap in de goede richting. Tot op heden wordt vaak (te) snel gereden op deze weg. Door de komst van de trajectcontrole zal de gemiddelde snelheid op dit stukje Zedelgem alvast gevoelig dalen”.

Onderwerpen