Werken aan nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Veurne starten begin 2022

Door Bert Maertens op 22 februari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse Waterweg en de stad Veurne investeren samen een bedrag van 700.000 euro in de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. De werken starten in het voorjaar van 2022 en zullen ongeveer één jaar duren. Dat leidt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) af uit het antwoord op een parlementaire vraag van Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

De Vlaamse Regering investeert in 2021 een recordbedrag van 335 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van fietsinfrastructuur. Eén van de geselecteerde projecten is de bouw van de nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in Veurne, ter hoogte van de Rozendalstraat en de Voetbalstraat.

Dubbele aanloophelling

 “De nieuwe brug krijgt een lange dubbele aanloophelling voor fietsers, parallel met de Nieuwpoortkeiweg en met de Rozendaalstraat. In de bestaande bermen langs die twee straten komen er oversteekplaatsen. Daarnaast gebeuren er verschillende grondwerken langs de oevers van het kanaal, worden er nutsleidingen geplaatst en bomen gerooid”, verduidelijkt Bert Maertens.

Het voorontwerp van de nieuwe brug wordt dit voorjaar nog voorgelegd aan een projectstuurgroep. De aanbesteding van het project volgt eind dit jaar. De effectieve werken vatten aan in het voorjaar van 2022 en duren tot begin 2023. De Vlaamse Waterweg en de stad Veurne delen de kosten van de werken. Ze betalen elk 350.000 euro.

N-VA Veurne reageert opgetogen

Dirk Kesteloot, N-VA gemeenteraadslid in Veurne is tevreden met de investering van de Vlaamse overheid. “Door de realisatie van de nieuwe brug aan de noordelijke kant van Veurne zal de fiets maximaal ingezet worden door zowel scholieren als pendelaars van en naar het werk. Op die manier kan ook de drukte in de binnenstad verminderen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is