Dynamische signalisatie voor afritten E40 richting Plopsaland

Door Bert Maertens op 6 oktober 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Dynamische signalisatie voor afritten E40 richting Plopsaland

Met dynamische signalisatie die het verkeer op de rijstroken regelt, of een verlaagde snelheid of filevorming aangeeft, wil de Vlaamse overheid de fileproblematiek op de E40 ter hoogte van De Panne aanpakken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt daarvoor volgend jaar 2,3 miljoen euro vrij. Dat blijkt uit een het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Adinkerke (De Panne) wordt geregeld overspoeld door bezoekers van het populaire pretpark Plopsaland. Op die drukke dagen ontstaan er op de E40 lange en gevaarlijke files, vaak vanaf een eind voor de afrit. “Voor wie zelf al eens met de wagen naar Plopsaland reed, zal de problematiek bekend in de oren klinken. De filevorming op de E40 en de lange wachtrij voor de afrit zorgen voor onveilige situaties”, zegt Bert Maertens. “Het is een prima zaak dat daar nu extra aandacht én budget naar gaat. Dynamische signalisatie zal de file zelf misschien niet oplossen, maar wel de automobilisten waarschuwen voor onveilige situaties en het verkeer op de E40 begeleiden. Dat kan de veiligheid alleen maar ten goede komen.”

Het Agentschap Wegen en Verkeer bestudeert momenteel een zone van 3 kilometer in de beide rijrichtingen. De uiteindelijke werkzaamheden zullen afhankelijk van de weersomstandigheden 9 tot 12 maanden in beslag nemen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is