Gevaarlijke niveauverschillen op Oostendse Steenweg in Brugge weggewerkt

Door Bert Maertens op 3 april 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

In  2018 opende  de vernieuwde Oostendse Steenweg (N9) in de Brugse deelgemeente Sint-Pieters. Een  gevaarlijk niveauverschil op drie plaatsen langs de N9 bleef echter voor gevaarlijke situaties zorgen voor fietsers en personen met een beperking. Twee van de drie gevaarlijke punten zijn intussen aangepakt. De aanpassingswerken aan het resterende punt startten eind februari. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag die Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) recent stelde aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Door de herinrichting van de Oostendse Steenweg werd een groene boulevard gecreëerd met een rood afgescheiden fietspad in beide rijrichtingen. “Het wegbeeld tussen de rooilijnen werd volledig aangepast met als doel de snelheid te verminderen en de verkeersveiligheid en -leefbaarheid voorop te stellen”, legt Bert Maertens uit. “Al bij de officiële opening twee jaar geleden uitte de Fietsersbond haar bezorgdheid over de drie onveilige plaatsen op de vernieuwde weg. Toenmalig minister van Openbare Werken Ben Weyts gaf meteen opdracht om de nodige aanpassingen uit te voeren. Deze zijn nu bijna alle drie gerealiseerd.”

 

 Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese van N-VA Brugge reageert tevreden. “Het is afwachten hoe de resterende werken vorderen. Hierbij moeten we  rekening houden met een eventuele impact van de coronacrisis. Maar ik ben blij met de aanpassingen. Ze verhogen de verkeersveiligheid voor fietsers en mensen met een beperking.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is