Trajectcontrole op de N33 in Ichtegem halfweg dit jaar actief

Door Bert Maertens op 20 mei 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De geplande trajectcontrole op de N33 in Ichtegem zal midden 2020 operationeel zijn. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

 

Op de N33, tussen de Moerdijkvaart en de Stationsvaart, gebeurden er tussen 2014 en 2018 tien ongevallen. Daarbij vielen er 14 lichtgewonden, 4 zwaargewonden en 3 dodelijk slachtoffers.

 

Wachten op federale politie

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) had daarom al een tijdje het voornemen om er een trajectcontrole te installeren. “Intussen werd de apparatuur geplaatst, gemonteerd en geconfigureerd. Ook het conformiteitskeuring en de ijking van de installatie is al in orde gebracht. De voorlopige oplevering van de installatie en het ondertekenen van het protocolakkoord zou in principe eind april afgerond zijn. Nu is het afwachten wanneer het zogeheten AMS, de federale backoffice in beheer bij de federale politie, operationeel wordt. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat er vanuit dat de trajectcontrole midden 2020 van start gaat”, vertelt Maertens.

 

Aantal ongevallen moet dalen

Overdreven snelheid speelt een grote rol bij dodelijke ongevallen in West-Vlaanderen “Cijfers van de provincie tonen aan dat er bij 34 procent van de ongevallen sprake is van onaangepaste snelheid, 72 procent gebeurde bovendien op een recht stuk. De trajectcontrole moet er voor zorgen dat chauffeurs hun snelheid aanpassen en het aantal ongevallen op dit gedeelte van de N33 daalt”, besluit Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is