Trajectcontrole tussen Bredene en Klemskerke dit voorjaar operationeel

Door Bert Maertens op 31 januari 2020

De Brugsesteenweg in Bredene is 1 van de 314 gevaarlijke in Vlaanderen. Tussen 2015 en 2017 gebeurden er zeven ongevallen op het traject tussen Bredene en Klemskerke. In 2018 kondigde het Agentschap Wegen en Verkeer daarom aan om een trajectcontrole te voorzien. Uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat de trajectcontrole dit voorjaar eindelijk operationeel wordt.  

 

41 gevaarlijke punten in West-Vlaanderen

“Momenteel zijn er in West-Vlaanderen nog 41 punten gevaarlijke verkeerspunten”, weet Vlaams Parlementslid Bert Maertens. “Het is de intentie van de Vlaamse Regering om alle zwarte punten zo snel mogelijk weg te werken. Een van die punten is de N9 tussen Bredene en Klemskerke.  Begin 2017 werd de snelheid op dit traject daarom al aangepast van 70 km per uur naar 50 km per uur. Daarnaast werd ook de belijning afgestemd op deze snelheidswijziging. De breedte van de rijbaan werd smaller zodat de veiligheidsafstand tot het fietspad groter werd”.

 

Verkeersveiligheid is prioriteit

Momenteel worden de laatste administratieve stappen genomen. Het conformiteits- en ijkingsattest van de installatie moet nog worden overgemaakt. Daarna is er de voorlopige oplevering en wordt het protocolakkoord ondertekend. “Voor de installatie wordt in totaal 160 000 euro geïnvesteerd. De trajectcontrole zal ervoor zorgen dat chauffeurs tussen Bredene en Klemskerke hun snelheid matigen en dat de kans op ongevallen gevoelig daalt. En dat is een goede zaak. Verkeersveiligheid voor alles”, besluit Bert Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is