Vlaamse overheid legt ontbrekende stuk fietspad aan langs N358 in Oudenburg

Door Bert Maertens op 28 mei 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Aquafin start deze zomer met rioleringswerken om het pompstation Geneverpiete, voor het centrum van Oudenburg, te vernieuwen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt van de gelegenheid gebruik om een fietspad aan te leggen tussen de Zandvoordebrug tot aan het vrijliggende fietspad langs de Vaartstraat. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). 

Aquafin vervangt de bestaande collector door een nieuwe installatie op een tracé dat deels langs de N358 loopt. De stad Oudenburg plant tijdens die werken de herinrichting van een lokale weg. “Tussen de Zandvoordebrug en het vrijliggende fietspad, iets verderop de N358, is er momenteel geen fietspad. Naast de oplossing van deze missing link voorziet AWV in structurele onderhoudswerken op de gewestweg”, weet N-VA-volksvertegenwoordiger Maertens.

Vlaanderen trekt 656.000 euro uit

Het dossier is aanbestedingsklaar. In de eerste fase starten de werken aan de lokale weg. Daarna schuiven de werken op richting de Vaartstraat. Maertens: “Het totale project wordt momenteel geraamd op 6 miljoen euro. Daarvan neemt het Agentschap Wegen en Verkeer 656.000 euro voor zijn rekening. Aquafin, Fluvius en Oudenburg voorzien respectievelijk in een bedrag van 4,66 miljoen euro, 555.000 euro en 129.000 euro.” Stijn Jonckheere van N-VA Oudenburg reageert tevreden: "Met deze bestuursploeg hechten we veel belang aan verkeersveiligheid. Met dank aan Vlaanderen kunnen we op deze manier opnieuw een hiaat in het fietsnetwerk in onze stad oplossen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is